Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit voor mensen met een functiebeperking en valide mensen, waarbij muziek en beweging een belangrijke rol spelen. Het is een activiteit voor iedereen die zin heeft om te dansen; onafhankelijk van beperking, soort rolstoel of leeftijd.

Rolstoeldansen kent enkele belangrijke vormen:

–    duo: twee rolstoelpartners vormen een danspaar;

–    combi: een rolstoelpartner danst met een staande partner;

Binnen deze vormen bestaan er verschillende stijlen. Naast ballroom- en Latijns Amerikaanse dansen worden er ook verschillende volks-, disco-, oude- en modedansen gedanst.

Dansers zetten hun emoties en muziekbeleving op creatieve wijze om in bewegingen. Door het “dansenderwijs” leren van technieken, ontstaat er een betere rolstoelbeheersing. Dansers leren omgaan met hun partner en met andere leden van hun groep. Echtparen hebben vaak voor het eerst samen een activiteit en bouwen weer samen een sociaal netwerk op! Zeker bij combi-dansen, maar ook bij evenementen waarbij “valide” dansparen en rolstoeldansparen samen zijn, vindt integratie plaats.

Naast de vele fysieke voordelen als training van coördinatie, spierkracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen, kan rolstoeldansen, zeker voor de zwaar gehandicapten, een enorme rol in hun leven spelen. Het geeft plezier, sociale kontakten en vaardigheden, behendigheid in de rolstoel en integratie

Kosten voor Danscursus van 24 lessen van 1¼ uur zie- Tarieven –.

Direct inschrijven zie – Inschrijven -.